Rask levering / Sikre betalinger / Enkle returer

Båndtvang - Er du klar?

|30/03, 2022

Båndtvang - Er du klar?

Er du klar for båndtvang?

Årets båndtvang er rett rundt hjørnet. Nedenfor vil vi fortelle litt om hva dette betyr og hva det innebærer. Samt hva du kan gjøre for å fortsatt få ha spennende turer med dine firbente. 


Lovdata Kapittel 2 paragraf 6 sier:

"Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august. Det er en del unntak, for hunder i reindrift, bufehund og hunder brukt i aktiv tjeneste i politi-, toll-, militær- og redningsarbeid."


Dette betyr at man skal ha hunden i bånd eller forsvarlig inngjerdet i tidsrommet 1. april til og med 20. august. Noen steder er det også båndtvang året rundt


Hva betyr egentlig båndtvang og hvorfor har vi båndtvang?
På NKK sine sider (https://www.nkk.no/kart/) finner du et eget kart hvor du kan se lokale forskrifter for din kommune. Båndtvang betyr at du er nødt å ha hunden i bånd eller være på et innegjerdet område i denne perioden. Fauna dyremat forklarer dette veldig bra:


"Fra 1. april er det båndtvang i hele landet. Den gjelder uansett om du og hunden er i tettbygde strøk, eller alene på høyfjellet uten et annet menneske i mils omkrets. Loven er nemlig ikke laget for å beskytte folk som ikke ønsker å møte løse hunder, men for å forhindre at løse hunder stresser eller i verste fall skader andre dyr, som vilt, fugler, storfe, sau eller hest. Selv om akkurat din hund er verdens snilleste, sier altså loven at dette er ditt ansvar som hundeeier å etterfølge."


Selv om det er båndtvang så trenger ikke turene og være kjedelige!

Aktiviteter som kan utføre for å fortsatt gjøre turen kjekk når det er båndtvang: 

  • Snuseturer i rolig tempo
  • Øve på å gå pent i bånd med andre hundevenner
  • Øve på innkalling i langline
  • Spor med godbit i egen hage
  • Kontakt øvelser i møte med andre hunder

Vi har stort utvalg av seler i ulike fasonger slik at du kan finne den selen som passer din hund perfekt. Her finner du utvalget  av Seler


Kobbelet må være langt nok for at hunden din kan få snuse i eget tempo. Vi har stort utvalg mellom ulike lengder og justerbare kobbel som du finner her KobbelKanskje noe av det viktigste på tur er godbiter!
Vi har godbitvesker og turvesker for ditt behov. De finner du her  Godbitveske
Våre kilder.

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2003-07-04-74#KAPITTEL_9

https://www.nkk.no/kart/

https://faunadyremat.no/bandtvang/