Rask levering / Sikre betalinger / Enkle returer

Har du riktig sele?

|22/04, 2022

Har du riktig sele?

Har din hund riktig sele?

Det er veldig viktig at din hund har riktig sele og riktig størrelse for å forebygge belastningsskade, gnagsår eller ubehag for hunden din!

Her er noen tips og råd for hvordan du skal finne riktig sele til din hund:

  • Ta mål av hunden din. Ofte så opererer de ulike aktørene med mål rundt hals og bryst. Mål rundt halsen (der selen skal ligge, ned mot skuldrene. Så måler du på det bredeste partiet bak framføttene. Da får man en pekepinne på hvilken størrelse man trenger. Selv om du har mål riktig og i teorien så skulle selen passe så finnes det ulike passformer og ulike seler. Det finnes ikke en sele som vil passe alle hunderaser.
  • Når du har målt riktig og skal teste selen så er det noen viktige punkt man må være nøye med. Krysset framme på selen skal treffe brystbeinet ikke luftrøren. Om du kjenner med fingeren så kjenner du tydelig brystbeinet. Trekk gjerne i selen for å se hvor trykket havnet om hunden drar i selen. Når du skal lukke selen rundt brystet så må selen ikke være strammere enn av to fingre kan ligge mellom hunden og selen. For når hunden er i bevegelse så må ikke selen være for trang. Selen skal ikke ligge rett bak framføttene. Da vil selen etter tid gnage i armhulen. Dette vil skape ubehag for hunden. Skuldrene skal ha frie bevegelser. Det er kjempe viktig!
  • Det finnes også ulike seler for ulikt behov. Husk å bruk riktig sele for riktig bruk. Skal hunden trekke på ski for eksempel så burde man bruke en god trekksele for å fordele trykket. Det finnes også anti trekk seler som er fine å bruke under trening. 
  • Vi anbefaler de hundene som bruker dekken til å ha en sele man kan justere rundt hals og bryst eller en større størrelse slik man kan ha den over dekkenet.

Vi har stort utvalg av seler, størrelser og farger. Sjekk de ut her - Seler

Vi hjelper deg gjerne med valget av sele!